Virvo virtuaalisesti - ilahduta naapuria, tuttua tai tuntematonta virpomiskortilla.

Virvon varvon -sivuston tarina

Olen Hanneli Salo ja toimin kauneuteen, terveyteen ja hyvinvointiin keskittyvän Hyvinvoinnin.fi -verkkokaupan kauppiaana. Me Hyviksellä haluamme edistää ihmisten hyvinvointia ja hyvää mieltä, joten idea virpomissivustosta sopi hyvin toimintafilosofiaamme. Verkkokauppana meidän oli myös luontevaa lähteä rakentamaan virpomisideaa verkkoon.

Idea Virvon varvon -sivustoon putkahti ilmoille tavallisella koiralenkillä, kun olimme lastemme kanssa olleet jo viikon omaehtoisesti kotona poissa koronaviruksen tieltä. Asumme pienellä paikkakunnalla metsän laidalla. Kävelimme kauniin pajukon vierestä, kun 5-vuotias poikani sanoi, että kohta on taas virpomisen aika, sillä pajuissa on jo pajunkissat näkyvissä. Mietin hetken ja totesin, että se ei ole kyllä tänä vuonna mahdollista. Jos kaikki virpojat lähtisivät liikkeelle samaan aikaan tässä tilanteessa, ei siitä hyvää heilu.

Itselleni virpominen on ollut tärkeää lapsena, ja sitä se on ollut myös omille lapsilleni. Ei siis ollut mukavaa todeta, ettei virpominen tänä vuonna onnistu. Olen kokenut virpomisen myös hyvin yhteisölliseksi jutuksi: maalla kun ei naapuriin välttämättä joka päivä törmää, on palmusunnuntain perinteiseen virpomiskierrokseen kuulunut samalla myös kuulumisten vaihto.

Keksimmekin siis uuden tavan virpoa: virpomiskortit! Tavoitteenamme on tehdä jokaiselle naapurillemme virpomiskortti, ja sujauttaa se postilaatikkoon tuomaan iloa ja väriä tähän haastavaan kevääseen. Hauskintahan tässä olisi, jos joku naapureista tekisi vielä vastauskortin tai pudottaisi pari suklaamunaa postilaatikkoon yllätykseksi lapsille!

Pääsiäisnoidaksi pukeutuminen on aina myös ollut osa hauskuutta, emmekä ajatelleet jättää sitä tänäkään vuonna välistä. Vietämme päivän pääsiäisnoitina kotona, nauhoitamme virpomislorun ja lähetämme sen kaikille ystäville ja tuttaville. Tästä lähti toinen idea virpomiseen liittyen: koska on paljon ihmisiä, joille kukaan ei välttämättä lähetä korttia tai loruja, keräämme virpomistervehdykset tänne Virvon varvon -sivustolle! Sivustolla kuka tahansa voi piristää päiväänsä selaamalla galleriassa virpomisvideoita ja -kuvia.

Odotamme jo innokkaina, millaisia luomuksia tulemme matkan varrella vielä näkemään. Nyt jos koskaan on mielestäni ihanaa nähdä lasten kanssa, että muut perheet tekevät samoja asioita kodeissaan. Voimme tällä tavalla jakaa yhteisiä hetkiä myös näin virtuaalisesti.

Haastamme nyt siis koko Suomen askartelemaan ja virpomaan yhdessä!

-Hanneli (hanneli@hyvinvoinnin.fi)